Hva er sprayskum isolering?

Sprayskumisolasjon er en type bygningsisolasjon som kan brukes i vegger, tak, krypfelter og andre deler av bygninger. Den brukes til å holde varmen inne når det er kaldt ute og den varme luften ute når været er varmere. Denne typen isolasjon er sammensatt av harpiks og visse kjemikalier, for eksempel polyuretan eller andre isocyanater. Ved sprøyting skaper kjemikaliene og harpiksen et skum som ekspanderer og størkner på plass. Opprinnelig ble spray skumisolasjon anbefalt å brukes av fagfolk, men gjør-det-selv-sett er nå tilgjengelig.

Påføring av Isokit
Når Isokit Sprayskum isolasjonen sprøytes, belegger den overflaten og ekspanderer raskt når den stivner. Den tørker raskt, og gir isolasjon som er relativt permanent og ikke vil senke seg. Hvis skummet ekspanderer utover det ønskede området, kan overflødig isolasjon trimmes eller kuttes bort til ønsket størrelse.

Ulemper med Isokit
Som enhver isolasjon, er det fordeler og ulemper med å spraye skum. Sprayskum isolasjon kan være dyrere enn glassfiberisolasjon. Utførelsen er ikke alltid estetisk pen, og skummet kan sprøytes ved et uhell på andre steder enn det tiltenkte målet. Hvis det sprøytes for mye isolasjon, kan tynne vegger spenne mens skummet utvides. Dette kan motvirkes ved å følge bruksanvisningen for påføring nøye.

Fordeler med Isokit
Det er klare fordeler ved å bruke Isokit Sprayskum isolasjon. Som en spray kan den komme inn i og fylle små kriker og kroker, og gi bedre isolasjon. Dette kan eliminere trekk og holde bygningen varmere når det er kaldt. Ingen kald luft kan slippe ut om sommeren, heller. Disse fordelene kan bidra til å senke bygningens energiforbruk. Ved å fylle sprekker og sprekker hjelper skumisolering også å hindre at feil og skadedyr kommer inn i bygningen.

Sprayskum isolasjon fester seg også godt til de fleste overflater, slik at den kan feste seg til innsiden av veggene eller kan påføres undersiden av gulv og isolere nedenfra. Det er miljømessige fordeler også; mest bemerkelsesverdig er det ikke glassfiberpartikler som flyter rundt i luften. Sprayskumisolasjon forårsaker heller ikke kløe når den berøres, og den hemmer muggvekst fordi den ikke tar opp vann.

Legg igjen en kommentar

Handlekurv
Skroll til toppen
Rull til toppen